24 timer - 7 dage - hele året!​

Parring og fødsel

Meget kan gå galt - men som regel går det godt.

Hele forløbet fra løbetid til parring, drægtighed og succesfuld fødsel er et meget spændende område. Vi har erfaring i at rådgive dig om forskellige typer af problemer, der kan opstå.

Parringen

En god og normal løbetid med en parring på det rigtige tidspunkt er den bedste forudsætning for drægtighed. Vi kan her hjælpe dig med at fastslå, hvornår det bedste tidspunkt for en parring er.

Man kan undersøge blodets indhold af hormonet progesteron og dermed konstatere, hvornår det er bedst at parre tæven. Ofte kombinerer vi det med et skedeskrab.

I nogle tilfælde kan normal parring ikke finde sted og vi kan da inseminere tæven.

Drægtighed

Drægtigheden kan beskæftiges ved ultralydsscanning fra omkring 25. dagen. Hvis man ønsker, at vide hvor mange hvalpe man har i vente, kan antallet af hvalpe bestemmes ved røntgenoptagelse fra omkring 42. dagen.​

​I samråd med vores dyrlæger kan der tilbydes vaccination mod herpes i forbindelse med parring og drægtighed.​

Fødsel

Ved selve fødslen, er der ofte nerver på, ikke kun for den uerfarne opdrætter. Vi står til rådighed med gode råd og anvisninger, og skulle det være nødvendigt at udføre kejsersnit, har vi stor erfaring. Vi har faste og nedskrevne procedurer for dette og bruger en skånsom narkose, der sikrer både moderdyret og hvalpene/killingerne de bedste chancer.

Husk vi har Dyrlægevagten Sydfyn, derfor står vi også til rådighed i weekender og om aftenen.

Du er velkommen til at varsko os op til fødslen. Du får sikkerhed for at vi med kort varsel kan hjælpe, hvis behov for et akut kejsersnit skulle opstå.

Vi tilbyder desuden sundhedsundersøgelse, vaccination, ID-mærkning og registrering af hvalpe- og killingekuld med tilhørende sundhedsbog til særlig fordelagtig pris. I er velkommen til at kontakte os for prisforespørgsel.

Vi er certificeret af ISO dyrlæge.  Læs mere

Ring til os på: 62 61 81 82

Åbningstider

Hverdage:

Kl. 08.00-17.00​​

Døgnvagt - 24 timer

Tlf.: 62 61 81 82​​​

Telefontid

Kæledyr tlf.: 62 61 81 82

Kl. 13.00-14.00

Heste tlf.: 63 21 61 61

Kl. 08.00-09.00​

Tilmelding

til faktura og reminders pr. e-mail.

Klik her for at tilmelde dig.​