24 timer - 7 dage - hele året!​

AKUT TILSKADEKOMNE KATTE

Ring 1812 – til ”Dyrenes Vagtcentral”

Dyrenes Beskyttelse har oprettet en vagtcentral, der er døgnbemandet. Her kan folk få assistance når de oplever at dyr er i nød. Det gælder både herreløse katte og dyr fra naturen.

Her kan man få råd og vejledning af fagfolk. Man kan få råd om hvad man selv kan gøre eller hvordan dyret hurtigst og bedst får hjælp.

  • Vagtcentralen kan rekvirere en dyreambulance fra Falck.
  • Vagtcentralen kan opfordre folk til selv at køre til dyrlæge. Man får et vagtnummer med til dyrlægen. For syge eller tilskadekomne katte skal man tillige underskrive en ”Tro og love erklæring”. Der er en erklæring om at man ikke i over en uge har været medvirkende til fodring af katten, samt at man ikke er bekendt med kattens retmæssige ejer. Når dette er gjort betaler man ikke selv for dyrlægens arbejde.

Ser man en syg eller tilskadekommen dyr ringer man til 1812 og får et nummer med ud til os. Vores vagthavende dyrlæge vi så i henhold til aftale med dyrenes beskyttelse kunne yde dyret den bedste behandling.

Husk at få øremærket/ Chipsmærket din kat, så vi kan spore dig. Således at du kan være med til at træffe beslutninger om din kats behandling, hvis din kat kommer til skade.

Herreløse katte, som ikke er tilskadekomne:

1) En kat, der begynder at holde til ved mit hus eller i min have:

Målet må være at den kommer hjem til sin familie igen, hvis det er muligt!

Er ernæringstilstanden normal og pelsen pæn og katten er kælen og vant til mennesker har ofte et hjem i nabolaget.

Selv om de ser ud til at være interesseret i at få noget at æde er det bedst ikke at begynde at fodre dem. Det kan medføre at katten med tiden begynder at holde mere og mere til hos jer – og måske til sidst vil forsøge at flytte ind hos jer i stedet for dens tidligere hjem.

For at hjælpe katten tilbage til sin familie kan du gøre følgende:

  • Er katten øremærket spores ejeren via registeret
    ​  1) Det Danske Katteregister 70 27 04 47   www.katteregister.dk
      2) Inges Kattehjem                  44 85 35 55   www.inges-kattehjem.dk
  • Påsæt et halsbånd, herpå skrives jeres telefonnummer, således at kattens ejer kan henvende sig til jer, hvis katten når hjem indimellem.
  • Opslag i nærmiljøet, gerne med foto af katten og jeres telefonnummer. Ophænges i supermarkeder, busskure mm. i jeres nabolag

Tips til at læse et øremærke:

Hvis øretatoveringen er svær at tyde, kan man gnide en lille smule madolie på indersiden af øret, og evt. lyse på bagsiden af øret med en lommelygte. De fleste katte er tatoverede i begge ører. Øretatoveringer hos katte består af tre bogstaver og tre tal, f.eks. JSO116.

Tamme raske katte hvor ejer ikke kan spores vil i nogle tilfælde kunne modtages i et katteinternat efter aftale.

​​

2) En kat, der er vildtlevende og herreløs:

Ring til afdelingen for teknik og miljø i kommunen. Mange kommuner har en aftale med Kattens Værn, som indfanger uønskede vildtlevende katte. Katte, som er syge eller som ikke er tamme, aflives. Vær opmærksom på, at enhver indfangning af katte kræver en tilladelse fra kommunen. Nogle kommuner beder selv folk om at stå for indfangningen og træffe aftale om aflivningen hos os.

Hvis du ønsker at katten genudsættes kan du i nogle tilfælde få etableret en aftale med Kattens Værn:

Efter indfangning testes den for Katte AIDS og katteleukæmi. Er den sund og rask bliver den neutraliseret, vaccineret, øretatoveret, registreret og genudsat. Der etableres en aftale mellem kattens Værn og borgeren om at være fodervært. 

Læs nærmere på www.kattens-vaern.dk

Vi er certificeret af ISO dyrlæge.  Læs mere

Ring til os på: 62 61 81 82

Åbningstider

Hverdage:

Kl. 08.00-17.00​​

Døgnvagt - 24 timer

Tlf.: 62 61 81 82​​​

Telefontid

Kæledyr tlf.: 62 61 81 82

Kl. 13.00-14.00

Heste tlf.: 63 21 61 61

Kl. 08.00-09.00​

Tilmelding

til faktura og reminders pr. e-mail.

Klik her for at tilmelde dig.​